2012. január 25., szerda

Tóth Gábor: Az élelmiszereink árnyoldalai - Jelenlegi ára: 1 700 Ft

Világunk sokat változott az elmúlt évtizedekben, és ez az élelmiszeriparra is hatással volt. A termékkínálat bővülésével párhuzamosan megjelentek a fogyasztó befolyásolásának különböző eszközei. A hangzatos ideológiák mögött számtalan ellentmondás feszül, és az egyre kiszolgáltatottabb vásárlónak alig van ismerete arról, valójában mi is kerül az asztalára.
A táplálkozástudomány területén belül talán a legszövevényesebb kérdéskör az élelmiszer-adalékanyagok, más néven az "E számok" jelentik. Valós és valótlan információk keverednek a tömegkommunikációban, és csak kevesen tudnak biztosat. Az egészségét megőrizni vágyó fogyasztó - félve az esetleges ártalmaktól - gyanakvással nézi a termékek címkéjét, mások felesleges "pánikkeltésnek" érzik a negatívumok "felfújását". Egy azonban tény: Az "E számok" egyre inkább az általános érdeklődés központjába kerültek.
Bizonyára sokan vagyunk, akik - kimondva, vagy kimondatlanul - kérdésekkel és kételyekkel küzdünk az élelmiszeripar tevékenységét, az "E számokat" illetően. Megismerhetjük-e valaha is a gyártási folyamatok kulisszatitkait? Megbízhatóak-e az "E számokkal" kapcsolatos tudományos eredmények? Lehetnek-e egészségkárosító hatásaik az adalékanyagoknak? Mit várhatunk a jövőben ezen a téren? Többek között e kérdésekre keres választ kiadványunk, szemléletformáló jelleggel, ugyanakkor tudományos megalapozottsággal rámutatva a fő tendenciák irányára, és az egyedi jelenségek mozgatórugóira.
Teljes "E szám" listával
 
142 x 200 mm, puha kötés, 222 oldal
Pilis-Vet Életmód Kiadó, Pilisvörösvár, 2003


Jelenlegi ára: 1 700 Ft

Az aukció vége: 2012-02-12 08:00
. Tóth Gábor: Az élelmiszereink árnyoldalai - Jelenlegi ára: 1 700 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése